Precious-а на pachikrak - малката Магдалена

 
Precious-а на pachikrak - малката Магдалена

 
Рейтинг: 3.00
(360)
Магдалена
Новини
Литература
Фото Галерия
Списък на всички желаещи да обменяме опит
Календар
Видео
Лични файлове


pachi-колекция/начало Връзки За контакти

Новини / Как растем и какви ги вършим

05 Декември 05, 12:00 / Автор: pachikrak
Изследвания в Правителствена болница
без коментар
На 05.12. бях на преглед в Правителствена и за пореден път се убедих, че по-смотано нещо от българската здравна система няма. Значи там по принцип раждането е по линия на здравната каса и е безплатно, а женската консултация е платена - нямали договор със здравната каса за тази клинична пътека. ОК, бях наясно с това още от самото начало, когато отидох при тях преди 1 месец и тогава попитах каква е процедурата за раждане там. Отговориха ми, че преди раждането трябва да се направят няколко задължителни изследвания в тяхната болница и нямало да ми ги признаят, ако са направени на друго място - ПКК, урина, ЕКГ, тест за упойки, фекална проба и цитонамазка. ОК, информирах се ориентировъчно за цените, и установих, че заедно с прегледите, цялата "предродилна" процедура ще излезе около 300 лева. И така регистрирах се на женска консултация там, за което ми взеха всички направени до този момент изследвания и 20 лева, без въобще да ме погледнат. На следващата консултация ме гледаха на видеозон и ми направиха ЕКГ за общо 60 лева. Докторката ме уведоми, че излиза в отпуск, и че на 10-ти декември се връща, и че тогава ще реши дали да раждам секцио или нормално, но до тогава да ходя всяка седмица на консултация. ОК. По-миналата седмица отидох на ЖК, направиха ми цитонамазка и заедно с бурканчето с фекалната проба ме пратиха в лабораторията. 60 лева, като преглед нямаше. Миналата седмица нещо не успях да се "спретна" финансово и времево, та чак днес отидох на ЖК. И тук започва веселото: акушерката погледна списъка с направените до този момент изследвания и каза, че ми остават само ПКК, урина и тест за упойки. Пита кой доктор ме консултира и заяви, че тестът за упойки ще направим, като се върне доктора от отпуск. Прати ме за ПКК и урина, като преди това аз й казах, че съм закусвала и пикала поне 3 пъти и че тези резултати няма да са верни (сестра ми е лаборант и досега винаги тя ми е правила тези изследвания, та знам). Отговори ми, че това нямало значение!?!?!?!?! Погледна графика и видя, че първото дежурство на докторката ми след отпуска ще е на 16.12. и тогава да заповядам. Попитах сега няма ли да погледнете бебето, защото последния преглед е бил преди около месец и вчера имах контракции и тя ме изпрати на запис на тонове. Отидох, дадох кръв и урина (явно това изследване се прави само за да ти вземат парите и няма никакво значение за тях), записаха тоновете (всичко беше ОК) и отидох на регистратурата да плащам. Взеха ми 95 лева, от които 20 лева за записа на тоновете и останалото за ПКК и урината. Много яд ме хвана - не за това, че съм дала пари, а за това, че и там въобще не им пука за пациента, а гледат само да изклинчат някой лев. Нищо не им костваше да кажат "ела утре или другата седмица сутринта, на гладно за изследвания" или направо "раждането струва .... лева", а не да ме правят на маймуна.
Другото, за което ме е яд е, че според техните замервания бебето било огромно и че с моя "снажен" ръст и таз е препоръчително (според техните доктори) да раждам секцио, а в същото време ми дават дата за преглед чак след 10-11 дни, при условие, че предния преглед е преди около месец.
Абе свинщина.
Добре че докторката, при която си ходя на ЖК от самото начало (д-р Барбова, МЦ Полимед, препоръчвам я на всеки - това си ОТКРИТА реклама  Mr. Green) от както влязох в 8-ми месец ми е казала до края да ходя всяка седмица на видеозон (а тя работи с 3д) и до този момент не ми е взела 1 стотинка. Та в петък съм на преглед при нея. Предупредила съм половинката, че в правителствена няма да дам 1 лев над това, за което ми дават касова бележка (до тук са 235 лева за пълни глупости, с изключение на прегледа с видеозона и тоновете), но на тази жена ще купя подарък и ще й дам пари.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.1023